BOOKS

FEMININ

ENFeminin is a book with over 100 images of feminine beings spanning from the age 0 to 102 years old. It’s a motley crowd – just like all humans. Some are in puberty, some identify as other genders than they were assigned at birth, some struggle with mental illness – and many are trying to fit in in a world of obscure beauty standards.

DA: 'Feminin' indeholder mere end 100 fotos af en bred og broget skare af mennesker mellem 0 og 102 år. Nogle er i puberteten, nogle identificerer sig som andre køn, end det de er født ind i, andre kæmper med anoreksi, angst eller demens – og mange slår sig på samfundets skønhedsidealer. Den prisvindende dokumentarfotograf Marie Hald viser med fotos og tekster, at der er mange forskellige måder at være et feminint menneske på. Hendes stille håb er at bidrage til, at ingen skammer sig, føler sig skyldige eller ensomme, fordi de ikke ser nogen i medierne, de kan spejle sig i og identificere sig med – uanset om det handler om kropsstørrelser, diagnoser, kønsidentitet eller seksualitet. 'Feminin' er en fotosamling, der rummer både publicerede og upublicerede fotos. Marie Halds fotos står ’rå’ og ikke photoshoppede, så bogen viser den ’sande’ krops styrke, slitage, magi og æstetik.

Marie Hald (født 1987) er en dansk fotojournalist med base i København. Hun er en del af Moment Agency, der er et kreativt fællesskab for prisvindende dokumentarfotografer. Marie Halds fotos har været bragt i blandt andet TIME Magazine, Washington Post, The Guardian og Le Monde.Marie Hald har vundet et utal af priser: Årets Pressefoto, World Press Photo Award og flere andre internationale priser. Forsidebilledet på Feminin er kåret som Årets bedste danske portræt.

BUY THE BOOK HERE GET A SIGNED VERSION

RE:
KONSTRUKTION

DA: Hver niende kvinde får brystkræft, og 30 procent af disse får brystet fjernet helt. Andre kvinder får deres bryster fjernet forebyggende, fordi de er genetisk disponerede.

I bogen fortæller 51 kvinder om deres overvejelser i forhold til valg eller fravalg af en brystrekonstruktion, og om hvordan deres sygdomsforløb har påvirket deres identitets-, krops- og selvopfattelse som kvinde, menneske, partner og mor. Desuden deler specialister deres viden om og erfaring med brystkræft, rekonstruktioner og senfølger.

BUY THE BOOK HERE